Pers

Het Platform Dag Zonder Krediet bestaat uit een waaier van 30 nationale, Vlaamse, Brusselse en Waalse verenigingen en gaat in hoofdzaak ervoor om het publiek bewust te maken van de gevaren van het gemakkelijke krediet en schuldoverlast. Bewust en verantwoord (voor de eigen portefeuille) consumeren is een aansluitend thema waar het Platform zich voor inzet.

Daarom organiseert het Platform elk jaar de Dag Zonder Krediet, die traditioneel op de laatste zaterdag van november valt.  Deze datum is niet toevallig vlak voor de feestdagen. Het is is een periode waarin veel mensen, nog meer als anders, in de ‘verleiding’ komen om een krediet aan te gaan… Ook maakt het platform elk jaar dan beleidsaanbevelingen bekend om kredietnemers, en andere consumenten, beter te beschermen of ter voorkoming van schuldoverlast. Dit jaar is dit 26 november.

We hopen dat hieraan de nodige aandacht door de pers wordt besteed. De aanwezigheid in de pers is voor ons belangrijk om de boodschap van het Platform Dag Zonder Krediet bij een zo groot mogelijk publiek te kunnen laten doordringen. Zie verder op de website om te zien welke actie zal doorgaan en om de aanbevelingen voor 2016 te raadplegen.

Heeft de pers vragen voor ons Platform dan kunnen ze altijd contact opnemen. Dit niet alleen tijdens de week voor en na de Dag Zonder Krediet maar ook bijvoorbeeld wanneer tijdens het jaar bepaalde aanbevelingen van vorige jaren actueel zijn.

VLAANDEREN

Min Berghmans – SAM, steunpunt Mens en Samenleving

0474/82.05.23

min.berghmans@samvzw.be

BRUSSEL

Anne Defossez – Centre d’Appui Médiation de Dettes / Brussels Steunpunt voor Diensten Schuldbemiddeling

02/217.88.05

anne.defossez@grepa.be

WALLONIË

Monique Van Dieren – Equipes Populaires

Rue de Gembloux 48 – 5002-St Servais – 081/73.40.86

equipes.populaires@e-p.be